Danmark har altid været godt repræsenteret indenfor den internationale Speedway Grand Prix serie og siden Ole Olsen vandt den første Danske guldmedalje tilbage i 1971 har fem danske ryttere tilsammen vundet 14 Danske guldmedaljer, hvilket er en delt første plads med Sverige der også har vundet 14 guldmedaljer.

De fem danske ryttere som har vundet en guldmeldajle er:

Hans Nielsen med 4 guldmedaljer som blev vundet i årene 1986, 1987, 1989 og igen i 1995. Hans Nielsen formåede også at vinde 6 sølvmedaljer og 2 bronze medaljer.

Ole Olsen vandt 3 guldmedaljer i årene 1971, 1975 og 1978 og var den første dansker til at vinde en guldmeldajle. Ole Olsen vandt også 1 sølv og 2 bronze medaljer.

Erik Gundersen vandt 3 guldmedaljer, det skete i årene 1984, 1985 og 1988 hvor han konkurreret med Hans Nielsen, og de vandt til sammen 6 guldmedaljer i træk. Erik Gundersen vandt også sølv i 1987.

Nicki Pedersen har også vundet 3 guldmedaljer, og er den eneste aktive danske rytter der som har vundet guldmedaljer ved den Internationale Speedway Grand Prix, så han har stadig muligheden for at blive den mest vindende danske rytter. Nicki Pedersen vandt hans 3 guldmedaljer i årene 2003, 2007 og 2008. Nicki Pedersen har også formåede at vinde 1 sølvmedalje og 3 bronzemedaljer.

Jan Osvald Pedersen vandt tilbage i 1991 sin eneste guldmedalje efter at have sluttet nummer 3 året før og nummer 2 i 1986.

Selvom det efterhånden er noget tid siden at en dansk rytter har vundet en guldmedaljer ved det Internationale Speedway Grand Prix, betyder det ikke at Danmark ikke er godt repræsenteret. Siden 2008 hvor Nicki Pedersen vandt sin seneste guldmedalje har Nicki Pedersen vundet 1 sølvmedalje og 2 bronzemedalje i henholdsvis 2012, 2014 og 2015. Niels-Kristian Iversen vandt sin eneste medalje i 2013 hvor han vandt en bronzemedaljer og sluttede blot 19 point efter Tai Woffinden på første pladsen.

I 2018 Grand Prix Serien er Danmark kun repræsenteret af 1 rytter hvilket må siges at være skuffende, og ikke helt som tidligere set af Danske

ryttere der generelt har formået at kvalificer sig til Grand Prix Serien. Det er kun Nicki Pedersen der er kvalificeret, og taget i betragtning af at Nicki Pedersen har føjet med skader de seneste sæsoner må han siges at være langt fra fordommens styrke.

Så hvilke ryttere kan give os speedway glade danskere lidt håb om at vi i fremtiden kan fejre endnu en guldmedalje til en dansk rytter?

Niels-Kristian Iversen har tidligere vist sit værd ved at vinde en bronzemedalje og 5 DM guldmedajler, men han har nået sin bedste alder, og det må siges at være skuffende at han ikke kvalificeret sig til 2018 Grand Prix serien.

Mads Dalum som i 2017 sluttede på en tredjeplads ved Ungdoms VM finalen i Prag er et godt bud, men han har stadig meget at bevise og en stor udvikling foran sig før han kan komme i betragtning til Grand Prix serien, dog en spændende rytter med et stort talent der kan tage ham langt.

Jonas Jensen fra Esbjerg Vikings er også et lysende talent, men en grim skade i 2017 sæsonen kan gøre det svært for at ham at få det meste ud af det talent.

Jonas Jeppesen fra Holsted Speedway klub haft succes ved ungdoms EM og VM hvor han vandt sølv og bronze sammen med det danske u/21 hold, og er også et bud på fremtidens mand.